Romige prei-spitskoolsoep met roodlof-venkel slaatje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks prei
- 400 gram spitskool
- 1 stuks pain au levain blond
- 1 stuks venkel
- 2 stuks appel
- 2 stuks roodlof
- naar smaak crème fraîche
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 750 ml kokend water
- 1.5 blokje blokje (voor 500ml) groentebouillon
- 2 tl mosterd (voor de dressing)
- 2 el witte wijnazijn
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 el mosterd (voor de soep)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan of gebruik straks de Quooker.
- Snipper en fruit de ui in wat olie in een soeppan. Snij de prei in ringen en was goed. Hak de knoflook fijn en voeg beide toe. Snij de spitskool in reepjes, bak een paar minuten mee.
- Voeg het kokende water en bouillonblokje toe. Dek af en laat in 15-20 minuten afgedekt gaar koken.
- Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in ca. 10-13 minuten af.
- Maak in een slakom een dressing van de mosterd, witte wijnazijn en olijfolie extra vierge, peper en zout. Verwijder het kontje en het loof van de venkel en snij in zo dun mogelijke plakjes. Snij de appel met schil in kleine blokjes en voeg toe. Verwijder indien gewenst het hart van de roodlof en snij in ringen. Voeg toe en meng door de dressing.
- Pureer de soep glad. Voeg de mosterd toe, roer goed door. Breng op smaak met peper en garneer met crème fraîche.
- Serveer de prei-spitskool soep met het roodlof-venkel slaatje en een sneetje brood.