Romige peterseliepuree met halloumi, witlof, cranberries, walnoten en koriander
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Kruimige aardappelen
- 4 struikje(s) Witlof
- 350 g Halloumi
- 60 g Cranberries
- 80 g Walnoten
- 4 el Fijngehakte peterselie
- 2 el Koriander
- 150 g Creme fraiche
In Huis
- 1 klont(en) Boter
- 1 teentje(s) Knoflook
- Olijfolie om te bakken
- 2 el Witte wijnazijn
- 6 el Olijfolie
- 3 tl Honing
- 1 tl Suiker
- Peper en zout
Recept stappen
- 1. Schil de aardapels, snij in gelijke stukken en zet op. Kook gaar in ca. 20 minuten.
- 2. Snij het uiterste kontje van de witlof en in de lengte doormidden zodat de blaadjes aan het hart blijven zitten. Smelt een klont boter in een koekenpan en bak daarin de lofjes aan beide zijde bruin. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Schud een paar keer heen en weer totdat de geur van knoflook vrijkomt en voeg een scheutje water toe. Dek af en laat zachtjes ca. 8 minuten gaar smoren.
- 3. Dep de haloumi droog en snij in de lengte 3 dunne plakjes per persoon. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak de halloumi aan elke kant goudbruin en knapperig.
- 4. Hak intussen de cranberries en de walnoten in stukjes. Hak de peterselie goed fijn (voor de puree straks) en de koriander wat grover.
- 5. Meng azijn, olijfolie, honing, zout en peper.
- 6. Voeg als de witlof wat zachter is (maar wel nog een bite heeft) de suiker toe en laat even karameliseren, voeg zo nodig een scheuitje water toe. Haal uit de pan en leg op een schaal.
- 7. Doe de cranberries, walnoten en de dressing in de witlof-pan en bak tot een beetje zacht.
- 8. Giet intussen de aardappels af maar bewaar een beetje kookvocht (!). Stamp met het kookvocht en de creme fraiche tot een écht smeuige puree. Breng op smaak met peper en zout. Roer de peterselie erdoor.
- 8. Leg de halloumi op de witlof, giet de dressing eroverheen en verdeel de walnoten en cranberries erover. Bestrooi met de koriander. Serveer met de romige peterseliepuree.