Romige penne met zachte geitenkaas, prei en knoflookcroutons
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks banaansjalot
- 200 gram peen
- 200 gram groene kool
- 2 stuks prei
- 300 gram volkoren penne
- 120 gram overjarige kaas
- 1 stronkje roodlof
- 2 broodje ciabatta
- 1 bakje crème fraîche
- 1 pakje zachte geitenkaas
- naar smaak krulpeterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 1 tl gedroogde tijm
- boter om te bakken
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. Snij de sjalot in halve ringen. Verwarm olie in een wok en fruit zachtjes.
- Schil en snij de peen in kwart maantjes, voeg bij de sjalot.
- Hak de knoflook fijn. Voeg de helft (!) van de knoflook samen met de gedroogde tijm bij de peen. Snij de groene kool in reepjes, bak mee. Was en snij de prei in ringen, voeg toe. Voeg na een paar minuten een scheutje water toe (ca. 80 ml bij 4p), dek af en smoor in ca. 15 minuten beetgaar. Schep tussentijds om. Kook de pasta in 8-10 minuten al dente (zie tip). Giet af en bewaar wat kookvocht!
- Rasp de kaas. Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringetjes.
- Maak de croutons: snij de ciabatta in dobbelsteentjes. Verwarm ruim boter en olie in een koekenpan en bak ze al omschuddend bruin en knapperig. Voeg de achtergehouden knoflook op het laatst toe, zet het vuur uit, schud nog een paar keer goed om en breng op smaak met peper en zout.
- Roer de roodlof, crème fraîche en geitenkaas door de groenten. Verdun met een scheutje kookvocht tot gewenste sausdikte is bereikt (ca. 4el bij 4p). Breng op smaak met zout en peper. Meng de pasta erdoor en warm nog even door.
- Hak wat peterselie fijn.
- Serveer de pasta en garneer royaal met de croutons, peterselie en geraspte kaas.
- Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.