Romige pasta-ovenschotel met koolraap en This is not Greek White
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram koolraap
- 1 stuks sjalot
- 3 stengels bleekselderij
- 300 gram volkoren fusilli
- 2 stuks prei
- 1 bakje easy pastasaus
- 1 pakje sojacuisine
- 1 blok This is not Greek white
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl gedroogde tijm
- 1 el balsamicoazijn
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. En nog een pan met een laagje gezouten water voor koolraap.
- Schil de koolraap en snij in plakken van 1 cm en dan in kleine blokjes van max (!) 1 cm. Voeg bij het (aan de kook komende) water en laat 5 minuten voorkoken vanaf het moment dat het water kookt. Giet af.
- Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de sjalot en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij de bleekselderij in dunne plakjes en bak mee.
- Kook de pasta in 9-11minuten al dente. Giet af.
- Hak de knoflook, voeg bij de sjalot samen met het paprikapoeder, de gedroogde tijm en balsamicoazijn. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen, voeg toe. Roerbak nog even op hoog vuur en voeg de afgegoten koolraap, pastasaus en sojacuisine toe. Dek af en laat 5-8 minuten pruttelen tot de prei gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven op grillstand. Brokkel de vegan feta en vet een ovenschaal in.
- Meng de pasta door de groenten, schep in de ovenschaal en bestrooi met de vegan feta. Besprenkel met olie en schuif ca. 5 minuten in de oven.