Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Romige pasta met varkensbraadworst, groene kool en kaas

Varken

  • Totale tijd minuten
Romige pasta met varkensbraadworst, groene kool en geraspte kaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram fusilli volkoren
  • 4 stuks varkensbraadworst
  • 2 stuks sjalot
  • 250 gram gele peen
  • 400 gram groene kool
  • 300 ml sojacuisine
  • 100 gram belegen Beemster kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen(tje) knoflook
  • 1 klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta (zie tip). Voeg zodra het water kookt de pasta toe en kook gaar in 9-10 minuten. Giet af.
  2. Snij de worst met een scherp mes in plakjes. Bak in een afdekbare wok of hapjespan in wat olie rondom bruin. Snij intussen de sjalot in halve ringen. Schil de peen en snij in dunne halve maantjes. Haal de worst uit de pan als ze rondom bruin is. Bak de sjalot en peen ca. 10 minuten in het bakvet van de worst. Voeg wat zout toe.
  3. Zet vast een pan met een laagje water met zout op voor de groene kool. Snij de groene kool in reepjes en blancheer ca. 3 minuten in het kokende water. Hak de knoflook fijn. Giet de kool af en doe direct terug in de pan. Voeg de knoflook toe en schep een paar keer stevig om. Voeg een klont boter toe en breng op smaak met peper en zout. Dek af tot je aan tafel gaat.
  4. Doe de worst terug bij de sjalot en peen als deze glazig en zacht zijn. Roer ook de sojacuisine erbij en laat zachtjes een beetje inkoken. Breng op smaak met peper.
  5. Roer de groene kool door de pasta met de saus en serveer wat geraspte kaas erbij.
  6. je hebt meer pasta gekregen voor grote eters.