Romige pasta met spitskool, Nieuw-Zeelandse spinazie (uit NL!), gepofte tomaatjes en Italian aged
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram Nieuw-Zeelandse spinazie (uit NL!)
- 500 gram rode tomaatjes
- 300 gram volkoren fusilli (zie tip)
- 1 stuks ui
- 1 stuks rode peper
- 0.5 stuks courgette
- 600 gram spitskool
- 200 ml sojaroom
- 1 zakje Italian aged
- 1 potje witte bonen
- 15 gram peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentje knoflook
- kneepje citroensap (mag uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een grote pan water met zout op voor de pasta.
- Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai) van de Nieuw-Zeelandse spinazie, snij de dunnere stelen en het blad grof. Hou apart.
- Doe de tomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel met olie, peper en zout. Zet in de oven en pof ze in 10-12 minuten tot ze openspringen.
- Kook de pasta (zie tip) al dente in 9-10 minuten vanaf dat het water kookt, roer goed in het begin. Giet af (bewaar wat kookvocht!).
- Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een grote koekenpan of wok. Voeg wat zout toe. Hak de knoflook en rode peper fijn (verwijder de zaadlijsten als je niet zo van pittig houdt), bak beide mee. Snij de courgette in halve maantjes en bak mee tot ze wat bruint. Snij de spitskool in repen. Bak mee tot het wat is geslonken.
- Voeg de Nieuw-Zeelandse spinazie toe als de spitskool zacht genoeg is naar je smaak. Meng de sojaroom, Italian Aged en witte boontjes erdoorheen en laat een paar minuten zachtjes pruttelen.
- Hak de peterselie fijn.
- Meng de afgegoten pasta en gepofte tomaatjes voorzichtig door de spitskoolsaus. Maak als nodig smeuïger met een beetje kookvocht. Breng goed op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Garneer met de peterselie.
- Je hebt meer pasta gekregen voor grote eters. Meng niet meteen alles door saus, zonde als het daardoor niet opgaat en je minder groenten eet 😊