Romige pasta met rode pesto, groene kool, vegan kaas en umami-oesterzwamchipjes
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram fusilli volkoren
- 300 gram oesterzwammen
- 2 stuks sjalot
- 300 gram (ca.) gele peen
- 400 gram groene kool
- 300 ml sojacuisine
- 150 gram pesto rosso
- 1 zakje Young Dutch
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta. Voeg zodra het water kookt de pasta toe en kook gaar in 9-10 minuten. Giet af.
- Scheur de oesterzwammen in repen. Doe in een mengkom en besprenkel ruim met olie. Schud goed om. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper en zout. Rooster ca. 15 minuten in de oven. De oesterzwammen mogen flink bruin en knapperig worden.
- Snij de sjalot in dunne halve ringen. Fruit in een afdekbare wok of hapjespan in wat olie. Voeg wat zout toe. Schil de peen en snij in dunne halve maantjes. Bak mee met de sjalot. Hak de knoflook fijn, voeg toe en bak zachtjes verder.
- Zet vast een pan met een laagje water met zout op voor de groene kool. Snij de groene kool in reepjes en blancheer 3 minuten in het kokende water. Giet en spoel koud af. Straks gaat de kool bij de saus.
- Roer de sojaroom en de rode pesto bij de peen en ui en warm zachtjes op. Meng de geblancheerde kool erdoor en breng op smaak een kneepje citroensap en peper. Smelt de helft van de vegan kaas erdoor.
- Serveer de pasta met de saus, geroosterde oesterzwam en bestrooi met Young Dutch
- de pesto rosso is vers bereid door Crisp en is te verkrijgen in de app. Ook lekker op een borreltoastje of door pasta! https://crispapp.nl/app/product/11067.