Romige pasta met groene pompoen, cannellinibonen, rozemarijn en overjarige geitenkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram groene Acorn pompoen
- 1 stuks ui
- 2 el rozemarijn
- 200 gram pastinaak
- 300 gram volkoren fusilli
- 100 gram geitenkaas overjarig
- 1 blikje cannellinibonen
- 1.5 bakje crème fraîche
- 50 gram landcress
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 200 ml water
- 0.5 blokje groentebouillon
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta.
- Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snij in blokjes van 2 cm.
- Snipper de ui. Ris de rozemarijn en hak de naaldjes fijn. Verwarm olie in een grote koeken- of hapjespan en fruit de ui en rozemarijn zachtjes. Voeg de pompoen toe als de ui glazig is.
- Schil de pastinaak en snij in blokjes van 1 cm. Voeg toe. Hak de knoflook en voeg toe. Bak nog 5 minuten al omscheppend aan. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de pasta (zie tip) al dente in 9-11 minuten. Giet af en bewaar wat kookvocht!
- Voeg het water bij de pompoen en pastinaak, verkruimel het bouillonblokje erover en breng aan de kook. Laat 6-8 minuten afgedekt gaar smoren.
- Rasp de kaas. Giet de bonen af. (Bij 2p: Let op: je gebruikt het bonenvocht voor de bonendip in gerecht 1!)
- Voeg de crème fraîche, cannellinibonen en 2/3 (!) van de kaas toe. Warm goed door. Voeg evt. wat pastakookvocht toe tot de gewenste sausdikte is bereikt. Breng op smaak met peper.
- Serveer de volkoren fusilli met de romige pompoensaus, garneer met de rest van de geitenkaas en landcress.
- Tip: Je hebt meer dan de aangegeven hoeveelheid pasta gekregen voor evt. grote eters. Culi-tip: Je hebt wat extra geitenkaas gekregen. Lekker met wat pesto bij de lunch of borrel.