Romige pappardelle met kalfsworst en salie
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Kalfsworst
- 15 blaadje(s) Salie
- 1 stuk(s) Uien
- 500 g Pappardelle pasta
In Huis
- 2 el Olijfolie
- 1 teentje(s) Knoflook
- 125 ml Groentebouillon
- 125 ml Slagroom
- naar smaak Parmezaanse kaas
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Hak 3 blaadjes salie grof. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en frituur hierin de overige salieblaadjes tot ze knapperig zijn. Let op dat ze niet bruin worden! Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan. Knijp de worst in grove klonten en uit hun vel. Bak deze stukken worst voorzichtig aan. Doe er de ui, de knoflook en de gehakte salie bij. Bak ca. 2 minuten. Schep regelmatig om zodat de ui de kans krijgt mee te bakken.
- Voeg dan de bouillon en de room toe en laat op laag vuur indikken. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en doe op een grote platte schaal. Schenk de roomsaus met balletjes erover. Verdeel de gefrituurde salie erover en serveer met wat gerapte Parmezaanse kaas.