Romige paddenstoelenpasta met wintergroenten en Nieuw Zeelands spinazie (uit NL!)
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 300 gram wortelpeterselie
- 0.5 zak oranje bataat
- 10 gram dille
- 1 stuks citroen
- 300 gram Nieuw Zeelandse spinazie (uit NL)
- 200 ml sojacuisine
- 500 gram kastanjechampignons
- 500 gram vegan tagliatelle
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 1 mespuntje chilivlokje (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de sjalot. Bak zachtjes met een snuf zout.
- Schil de wortelpeterselie en bataat en snij in kleine blokjes van 0,5 - 1 cm, voeg toe. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Bak afgedekt 5-10 minuten op middelhoog vuur. Schud af en toe.
- Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
- Hak de dille (incl. dunne steeltjes) fijn. Rasp de citroen.
- Verwijder alleen het dikste deel van de stelen van de Nieuw Zeelandse spinazie (die zijn taai), snij de dunnere stelen en het blad grof. Voeg bij de andere groenten als deze beetgaar zijn en laat slinken.
- Roer de sojacuisine, dille en citroenrasp erbij. Breng op smaak met zout, peper, en evt. wat chilivlokjes en een kneepje citroensap.
- Snij de champignons grof. Bak ze in een grote koekenpan op hoog vuur bruin en gaar. Voeg na een poosje wat zout toe en schud af en toe om.
- Kook de verse pasta 2-3 minuten al dente. Roer in het begin goed om plakken te voorkomen. Giet af, maar bewaar wat kookvocht.
- Roer de pasta met de champginons en eventueel wat kookvocht voor extra smeuïgheid voorzichtig door de saus (zie tip). Serveer direct.
- Meng niet direct alle pasta door de saus.