Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Romige paddenstoelen gnocchi uit de oven met paarse boerenkool

Vegetarisch

2024 51 VEGA VEGAN gnocchi romige paddenstoelen boerenkool amandelschaafsel 17196

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram paarse bloemkool
  • 250 gram wortel geel
  • 400 gram bundelzwam en kastanjechampignons
  • 2 stuks sjalot
  • 1 bakje crème fraîche
  • 600 gram gnocchi

In Huis

  • olie en boter om in te bakken
  • 1.5 el paprikapoeder
  • 2 stuks laurierblaadjes
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 el heet water
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
  • 1 el sojasaus
  • 1 potje witte bonen
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet een ruime pan water met zout op voor de boerenkool. Ris/trek of snij het boerenkoolblad van de nerf. Snij het blad in reepjes en kook ca.6 minuten. Giet af (bewaar wat kookvocht!), spoel koud af en zet weg.
  3. Schil en snij de gele wortel in dunne halve maantjes en voeg toe. Verwarm olie in een wok of hapjespan en voeg de wortel toe. Snij intussen de kastanjechampignons in plakjes. Verwijder eventuele kluitjes van de bundelzwam en trek ze uit elkaar. Voeg bij de wortel en bak stevig, schud af en toe om. Snij intussen de sjalot in halve ringen. Fruit als de paddenstoelen wat gebruind zijn mee, op lager vuur.
  4. Voeg als de sjalot glazig is het paprikapoeder en laurierblad toe, schep een paar keer om. Blus af met de balsamicoazijn. Voeg de crème fraîche toe met het hete water. Pruttel zachtjes afgedekt verder.
  5. Verwarm een flinke klont boter en een beetje olie in een koekenpan en bak daarin de gnocchi in ca. 6 minuten bruin en knapperig. Schud de pan regelmatig.
  6. Voeg de gare boerenkool bij de saus, samen met de witte boontjes (met aanhangend vocht) en warm nog even door. Breng de saus op smaak met een kneepje citroensap, de sojasaus en peper uit de molen.
  7. Serveer de gebakken gnocchi met de paddenstoelensaus.