Romige no-waste bloemkoolsoep
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 1 stuks bloemkool
- 2 el peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 2 blokjes (let op!) bouillon
- 300 gram cannellini bonen
- kneepje citroensap
- naar smaak chilivlokjes
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan voor de soep.
- Maak de soep. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een ruime soeppan. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Verwijder alleen het onderste deel van de bloemkoolstronk en eventueel lelijke bladeren. De rest ga je allemaal gebruiken! Snij de bloemkool grof en voeg bij de ui. Voeg 1 liter water (bij 4p) en de bouillonblokjes bij de bloemkool en breng aan de kook. Kook ca. 15 min tot de groenten zacht zijn.
- Hak de peterselie (ook steeltjes) fijn.
- Voeg de bonen bij de soep, inclusief het vocht. Hou eventueel wat bonen apart om te garneren. Pureer de soep. Breng op smaak met een flinke kneep citroensap, peper en chilivlokjes naar smaak. Garneer met de peterselie.
- Serveer de soep.
- Let op: Niet elk bouillon blokje is voor 0,5 liter water, kijk daarom goed naar de verhouding op de verpakking.