Romige makreelpasta met groenten
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks banaansjalot
- 250 gram peen
- 2 stuks prei
- 300 gram volkoren penne
- 4 filets gerookte makreel
- 1 stronkje roodlof
- 1 bakje crème fraîche
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- naar smaak citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. Snij de sjalot in halve ringen. Verwarm olie in een wok en fruit zachtjes.
- Hak de knoflook, voeg toe. Schil en snij de peen in halve maantjes, voeg toe. Snij de prei in ringen, was goed en voeg toe. Dek af en smoor de groenten in ca. 7 minuten beetgaar. Schep tussentijds om.
- Kook de pasta in 8-10 minuten al dente (zie tip). Giet af en bewaar wat kookvocht!
- Haal de makreel van de huid en check goed of er geen graatjes meer in zitten. Breek in stukjes. Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringetjes.
- Voeg de roodlof, crème fraîche en een scheutje kookvocht (ca. 4 el bij 4p) bij de groenten en warm even door.
- Roer de pasta en geplukte makreel door de groenten. Breng op smaak met zout, flink wat peper uit de molen en evt. een kneepje citroensap (uit een flesje) en serveer.
- Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.