Romige makreelpasta met groene kool, prei, venkel en citroen
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks banaansjalot
- 1 stuks venkel
- 200 gram groene kool
- 1 stuks prei
- 300 gram volkoren fussili (zie tip)
- 3 filets gerookte makreel
- 1 tl citroenrasp
- 1 el citroensap
- 2 stronkjes roodlof
- 1.5 bakje crème fraîche
- 1 el peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
Recept stappen
- Zet een ruime pan gezouten water op voor de pasta. Snij de sjalot in halve ringen. Verwarm olie in een afdekbare wok en fruit zachtjes.
- Hak de knoflook, voeg toe. Verwijder het hart en loof van de venkel, snij in stukjes en voeg toe. Verwijder grove nerven van de groene kool als die er zijn, snij in dunne reepjes en voeg toe. Snij de prei in ringen, was goed en voeg toe. Bak even aan. Voeg een scheut water (50 ml bij 4p) toe, dek af en smoor de groenten in 10-12 minuten beetgaar. Schep tussentijds om.
- Kook de pasta in 9-11 minuten al dente (zie tip). Giet af en bewaar wat kookvocht!
- Haal de makreel van de huid en check goed of er geen graatjes meer in zitten (vraag hulp!). Breek in stukjes. Rasp de citroen en pers het sap. Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringetjes.
- Voeg de roodlof, crème fraîche, citroenrasp en -sap en een scheutje kookvocht (ca. 4 el bij 4p) bij de groenten. Breng op smaak met zout en flink wat peper uit de molen. Roer de pasta en geplukte makreel erdoor en warm nog even door.
- Hak een beetje peterselie fijn. Garneer de pasta ermee en serveer.
- Je hebt extra pasta gekregen voor grote eters.