Romige lauwwarme krieltjes- en lupinesalade met gebakken snijbiet
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 600 gram krieltjes
- 2 potje lupineboontjes
- 30 gram hazelnoten
- 400 gram snijbiet
- 2 el peterselie
- 1 bakje vegan roomkaas
- 1 el citroensap
- 3 el kappertjes
- 0.5 stuks groene puntpaprika
- 0.5 stuks komkommer
In Huis
- 4 el rode wijnazijn
- 1 teen(tje) knoflook (bij de snijbiet)
- 3 el olijfolie extra vierge
- 0.25 tl chilivlokjes
Recept stappen
- Snij de sjalot in dunne ringen en doe in een bakje met de rode wijnazijn.
- Halveer de krieltjes en zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 6 minuten. Giet als de wekker gaat niet af, maar gooi de afgegoten lupineboontjes erbij en draai het vuur uit tot gebruik. Zo warmen de boontjes even mee door het warme water.
- Hak de hazelnoten fijn en bak in een droog koekenpannetje tot ze wat bruinen. Zet even weg.
- Spoel de snijbiet af en schud het overtollige water eraf. Snij de steel in stukjes en het blad in repen. Verwarm olie in een wok of koekenpan. Hak de knoflook fijn. Bak de stelen van de snijbiet 2 minuutjes en voeg dan de knoflook en het blad toe. Roerbak tot geslonken, breng op smaak met een beetje peper en zout, en dek af.
- Snij de peterselie fijn. Meng de vegan roomkaas met citroensap, olijfolie, de chilivlokjes, peper en zout.
- Giet de aardappels en lupinebonen af en meng bij de romige dressing. Voeg naar smaak nog 1 à 2 eetlepels van de sjalot-azijn toe en roer de kappertjes erbij.
- Snij de groene puntpaprika in reepjes. Schil de komkommer en snij in kwart maantjes. Voeg toe, samen met de afgegoten rode uien.
- Serveer de krieltjeslupine salade met de gebakken snijbiet en garneer met de hazelnoten.