Romige kokos-kikkererwtencurry met champignons en Nieuw-Zeelandse spinazie (uit NL)
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks ui
- 3 stengel bleekselderij
- 1 bakje curry specerijen
- 200 gram spitskool
- 1 stuks prei
- 2 pot kikkererwten
- 400 ml kokosmelk
- 100 gram cashewnootstukjes
- 400 gram kastanjechampignons
- 300 gram Nieuw Zeelandse spinazie (uit NL)
- 4 lepeltje (vegan) yoghurt
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teen knoflook
- 200 ml water
- 0.5 blokje groentebouillon
Recept stappen
- Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Verwarm olie in een wok. Snipper en fruit de ui. Bestrooi met wat zout. Snij de bleekselderij in dunne plakjes en voeg bij de ui.
- Hak de knoflook fijn. Voeg als de ui goed is aangebakken de specerijen en de helft (!) van de knoflook toe en schep een paar keer om.
- Snij de spitskool in reepjes en voeg toe. Kerf de prei in de lengte in en spoel zand eruit. Snij in ringen. Bak een paar minuten mee, schep af en toe om.
- Giet de kikkererwten af en doe in een grote kom. Prak ze met een grote vork of stamper fijn. Door het stampen komt er zetmeel vrij wat de stoof straks zal binden. Voeg ze samen met de kokosmelk en het water bij de stoof. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng aan de kook en laat zachtjes (afgedekt) pruttelen.
- Bak de cashewnootjes zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Besprenkel met een beetje olijfolie en wat zout.
- Snij de champignons in kwarten. Bak in een koekenpan in wat olie op hoog vuur bruin en net aan gaar. Voeg op het laatst de andere helft van de knoflook en wat zout toe en schud nog een paar keer om. Zet het vuur uit en hou warm.
- Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai) van de Nieuw Zeelandse spinazie, snij de dunnere stelen en het blad grof. Voeg als allerlaatste bij de stoof en laat kort slinken. Serveer de stoof met de rijst en gebakken champignons. Serveer met een lepeltje yoghurt en bestrooi met de cashewnootjes.
- Goed om te weten: In het bakje specerijen voor 4p zit: 1 tl komijn-, gember, koriander-, en kurkumapoeder, 0,25 tl chilipoeder, 1 tl mosterdzaad, 4 kardemompeulen en 4 limoenblaadjes. In het bakje voor 2p de helft.