Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Romige kerriebloemkool met krokante korst, gebakken aardappeltjes en een roodlof-appel slaatje

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Beemster Valery aardappelen
  • 1 stuks bloemkool
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stuks roodlof
  • 1 stuks appel

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 stuks gele ui
  • 1 el kerriepoeder
  • 300 ml room
  • 2 el mosterd
  • 7.5 gram peterselie
  • 40 gram panko
  • 120 gram kaas
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Zet een pan met water met zout op voor de bloemkool.
  2. Was en snij de aardappelen in blokjes van ca. 2cm. Meng met de olie, het paprikapoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven.
  3. Snij de bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine stukjes. Kook voor 7 minuten. Giet af.
  4. Verwarm olie in een steelpannetje. Snipper de gele ui en fruit zachtjes. Hak de rode peper fijn (incl. zaadjes als je van pittig houdt), voeg toe. Bak de kerriepoeder een minuutje mee. Roer de room en mosterd erdoorheen. Warm zachtjes op.
  5. Hak de peterselie fijn. Meng met de panko, zout en peper. Rasp de kaas. Meng een kwart door de panko en de rest door de roomsaus, laat een beetje smelten. Breng goed op smaak met peper en zout.
  6. Doe de bloemkool in een passende ovenschaal en giet de kaas-roomsaus erbij. Verdeel het pankomengsel eroverheen. Besprenkel met olie.
  7. Haal de aardappeltjes uit de oven als ze klaar zijn en zet de ovengrill op de hoogste stand. Zet de ovenschaal ca. 5 minuten onder de grill tot er een bruin korstje ontstaat.
  8. Maak de vinaigrette door de witte wijnazijn, mosterd, olijfolie extra vierge, peper en zout samen te voegen. Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Schil en snij e appel in dunne partjes. Meng samen met de vinaigrette.
  9. Serveer de aardappeltjes met de bloemkool uit de oven en het slaatje.