Romige fusilli met zalm, Nieuw-Zeelandse spinazie, prei en kastanje champignons
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram fusilli
- 1 stuks ui
- 3 stengels bleekselderij
- 1 stuks prei
- 200 gram spitskool
- 400 gram kastanjechampignons
- 300 gram Nieuw-Zeelandse spinazie (uit Nl)
- 200 gram gerookte zalm
- 1 bakje crème fraîche
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentje knoflook
- kneepje citroensap
Recept stappen
- Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta. Kook de pasta in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en bewaar wat kookvocht.
- Snipper de ui en snij de bleekselderij in dunne plakjes. Verwarm olie in een wok en fruit zachtjes. Was en snij de prei in dunne ringen, hak de knoflook fijn en voeg toe. Snij de spitskool in dunne reepjes en bak mee.
- Snij de champignons in partjes en bak in wat olie in een koekenpan ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal het blad van de Nieuw-Zeelandse spinazie en snij dunne steeltjes in stukjes. Dikke stelen mogen weg. Doe de dunne steeltjes en het blad bij de spitskool, bak mee tot het blad wat is geslonken.
- Snij de gerookte zalm in reepjes.
- Meng de crème fraîche en zalm door de groenten en warm even mee. Roer op het laatst de pasta er voorzichtig door – doe niet meteen alles, misschien is het te veel. Breng op smaak met een kneep citroensap en voldoende zout en peper. Voeg als nodig nog een scheutje kookvocht toe. Serveer met de champignons.