Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Romige fusilli met gerookte zalm, dille en groene groenten

Vis

  • Totale tijd minuten
2025 12 SNELLE fusilli gerookte zalm dille prei venkel spitskool

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks venkel
  • 200 gram spitskool
  • 2 stuks prei
  • 400 gram fusilli
  • 200 gram gerookte zalm
  • 15 gram dille
  • 2 bakjes crème fraîche

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • kneepje citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.
  2. Verwijder het loof en onderkant van de venkel. Snij in dunne repen. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan of wok en bak stevig aan. Snij de spitskool in reepjes, bak mee. Kerf de prei in de lengte en spoel schoon. Snij in ringen, bak mee. Voeg wat zout toe en pers de knoflook erboven, schud een paar keer goed om. Dek af en bak zachtjes ca. 10 minuten tot de groenten gaar zijn. Schud af en toe.
  3. Kook de fusilli al dente in 9-11 minuten en giet af (bewaar wat kookvocht).
  4. Snij de gerookte zalm in reepjes.
  5. Hak de dille fijn.
  6. Breng de groenten in de wok op smaak met een kneepje citroensap. Roer de crème fraîche en dille met een beetje kookvocht door de groenten.
  7. Roer de pasta (zie tip) erdoor en vervolgens voorzichtig de gerookte zalm. Proef op peper en zout en serveer.
  8. Tip: Roer eerst een deel van de pasta erdoor zodat je de verhouding groenten/pasta zelf kan bepalen.