Romige en kruidige zuurkoolschotel met yacon, varkensrookworst en stevige witte zoete aardappelpuree
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram aardappelen Doré
- 400 gram zoete aardappel wit
- 4 stuks varkensrookworst
- 1 stuks sjalot
- 1 bak zuurkool vatvers
- 200 ml slagroom
- 300 gram yacon
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl paprikapoeder
- 3 tl kerriepoeder
- 2 tl suiker
- 3 el mosterd
- klont boter
Recept stappen
- Was de aardappelen en witte zoete aardappel, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in stukken van ca 3 centimeter. Zet net onder water, voeg wat zout toe en breng afgedekt aan de kook. Kook gaar in 15 – 20 minuten.
- Verwarm de rookworst in de verpakking in een pannetje met water in ca. 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
- Snipper de sjalot en fruit zachtjes in een soeppan(netje) in wat olie glazig. Voeg zout toe.
- Spoel intussen de zuurkool af in een vergiet (als je juist erg van zuur houdt, spoel dan minder of niet af: vatverse zuurkool is al minder zuur van zichzelf). Druk het vocht eruit.
- Fruit het paprika- en kerriepoeder even mee met de glazige sjalot. Meng de slagroom, suiker en mosterd erdoor. Pluk de zuurkool los en voeg toe. Warm zachtjes op.
- Schil de yacon (die met de zwarte modderige schil) en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de zuurkool en warm even mee.
- Giet de aardappels af (bewaar wat kookvocht!). Stamp fijn met een flinke klont boter en indien nodig nog wat kookvocht en breng goed op smaak met peper en zout.
- Serveer de puree en zuurkool los van elkaar of juist al gemengd, afhankelijk van je voorkeur, samen met de rookworst.