Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Romige en kruidige zuurkoolschotel met yacon, varkensrookworst en stevige witte zoete aardappelpuree

Varken

  • Totale tijd minuten
2024 48 WB SNELLE zuurkool yacon witte puree rookworst 16744

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram aardappelen Doré
  • 400 gram zoete aardappel wit
  • 4 stuks varkensrookworst
  • 1 stuks sjalot
  • 1 bak zuurkool vatvers
  • 200 ml slagroom
  • 300 gram yacon

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 tl kerriepoeder
  • 2 tl suiker
  • 3 el mosterd
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Was de aardappelen en witte zoete aardappel, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in stukken van ca 3 centimeter. Zet net onder water, voeg wat zout toe en breng afgedekt aan de kook. Kook gaar in 15 – 20 minuten.
  2. Verwarm de rookworst in de verpakking in een pannetje met water in ca. 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
  3. Snipper de sjalot en fruit zachtjes in een soeppan(netje) in wat olie glazig. Voeg zout toe.
  4. Spoel intussen de zuurkool af in een vergiet (als je juist erg van zuur houdt, spoel dan minder of niet af: vatverse zuurkool is al minder zuur van zichzelf). Druk het vocht eruit.
  5. Fruit het paprika- en kerriepoeder even mee met de glazige sjalot. Meng de slagroom, suiker en mosterd erdoor. Pluk de zuurkool los en voeg toe. Warm zachtjes op.
  6. Schil de yacon (die met de zwarte modderige schil) en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Voeg bij de zuurkool en warm even mee.
  7. Giet de aardappels af (bewaar wat kookvocht!). Stamp fijn met een flinke klont boter en indien nodig nog wat kookvocht en breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de puree en zuurkool los van elkaar of juist al gemengd, afhankelijk van je voorkeur, samen met de rookworst.