Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Romige bonnoto met paddenstoelen, citroenrasp, zonnebloempitten en winterposteleinpuree

Vegan

  • Totale tijd minuten
Romige bonnoto met paddenstoelen en puree | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 250 gram peen
  • 1000 gram Doré aardappelen kruimig
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 2 blikje boterbonen
  • 1 bakje vegan roomkaas
  • 100 ml havercuisine
  • 1 stuks citroen
  • 1 el bladselderij
  • 100 gram winterpostelein
  • 0.5 zakje zonnebloempitten (zie tip)

In Huis

  • 3 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 0.5 blokje voor 0.5 liter groentebouillon (zie: let op!)
  • 0.25 tl chilivlokken (optioneel)
  • klont vegan boter
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit samen tot de ui zacht begint te worden. Voeg wat zout toe. Schil en snij de peen in dunne halve maantjes. Bak mee.
  2. Schil en snij de aardappelen in gelijke stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 20 minuten.
  3. Snij intussen de champignons in plakjes en bak deze als de peen wat zachter is geworden op hoog vuur een paar minuten mee. Voeg de tijm toe.
  4. Bak de champignons als de peen wat zachter is geworden op hoog vuur een paar minuten mee. Voeg de tijm toe.
  5. Voeg ca 50 ml water en ca. 0,5 (bij 4p) verkruimeld groentebouillonblokje toe aan de champignons. Giet de bonen af, voeg toe en verwarm het geheel nog even goed door, maar laat het niet meer echt koken. Roer de vegan roomkaas en havercuisine erdoor en laat warm mee.
  6. Rasp de schil van de citroen. Snij de selderij fijn (incl. steeltjes). Voeg beide bij de saus, met evt. wat chilivlokjes voor meer pit. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap naar smaak.
  7. Spoel de winterpostelein schoon en hak grof.
  8. Giet de aardappels af (bewaar kookvocht!) en stamp met een goede klont vegan boter en wat kookvocht tot een smeuïge puree. Breng goed op smaak met peper en zout en roer de winterpostelein erdoor.
  9. Serveer de bonotto bij de puree en garneer met de zonnebloempitten (zit tip).
  10. Let op! Tegenwoordig zijn blokjes soms voor één liter ipv een halve liter!
  11. Wij bakten de zonnebloempitten even in een droge koekenpan, dat is lekker maar bij haast hoeft het zeker niet! Of misschien heb je ze al geroosterd.