Romige bloemkool-aardappelpuree, geroosterde peen, boterbonen en kruidensalsa
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram gele peen
- 500 gram Beemster Valery aardappels
- 800 gram bloemkool
- 1 stuks citroen
- 1 bosje dragon
- 1 bosje peterselie
- 2 el kappertjes
- 2 blik boterbonen
- 120 gram hazelnoten
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 8 el (milde) olijfolie voor de salsa
- scheutje plantaardige melk
- 1 klont vegan boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de peen. Halveer in de lengte (of grote exemplaren in vieren). Meng met olie, peper en zout en verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schil de aardappels en snij in stukjes. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en de steel in stukjes. Zet net onder water met wat zout, dek af en breng aan de kook. Kook gaar in ca. 10 minuten.
- Rasp de citroen en pers het sap. Verwijder alleen de dikke wat taaiere steeltjes van dragon en peterselie en hak de rest fijn. Hak de kappertjes fijn. Meng in een schaaltje met de citroenrasp, 2 el (bij 4p) van het sap en de milde olijfolie (of gebruik half mild, half extra vierge) tot een salsa.
- Warm de boterbonen zachtjes op in een steelpannetje.
- Bak de hazelnoten in een droge koekenpan.
- Giet de bloemkool en aardappel af. Pureer met de staafmixer. Voeg een scheutje plantaardige melk en een klont vegan boter toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng de warme boterbonen erdoor.
- Serveer de puree en boterbonen met de hazelnoten en kruidensalsa.