Romige belugalinzenstoof met champignons, zoete witte aardappel en wortel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 160 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks ui
- 350 gram kastanjechampignons gesneden
- 400 gram zoete aardappel wit
- 200 gram wortel
- 1 takje rozemarijn
- 20 gram sesamzaad geroosterd
- 1.5 pakje sojacuisine
- 1 bosje peterselie
- 400 gram belugalinzen gekookt
- 2 el miso
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teentjes knoflook
- 0.5 tl chilivlokken
- 2 el sojasaus
- 2 el (balsamico)azijn
- 1 blokje (à 500 ml) groentebouillon
- 100 ml heet water
Recept stappen
- Breng de rijst in een pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Verwarm een flinke klont boter en/of olie in een afdekbare pan wok of stoofpan. Snipper de ui en fruit op middelhoog vuur tot deze licht begint te kleuren. Voeg de champignons toe en laat zonder te roeren enkele minuten bruinen.
- Schil intussen de zoete aardappel en snij in kleine blokjes van max. 1cm. Schil de wortel en snij in dunne halve maantjes. Bak mee met de (nu) gebruinde champignons en schep om. Hak de knoflook fijn. Voeg toe met het takje rozemarijn, sesamzaad, chilivlokken, sojasaus en de (balsamico)azijn.
- Verkruimel het bouillonblokje eroverheen en voeg het water en de sojacuisine toe. Doe de deksel op de pan en laat ca. 10 minuten op laag vuur koken tot de wortel en de zoete aardappel gaar zijn.
- Haal het takje rozemarijn uit de pan. Voeg de linzen bij de stoof en warm mee. Roer op het einde de miso erdoorheen tot deze volledig is opgelost.
- Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn en roer ook door de stoof.
- Serveer de stoof met de rijst.