Romige belugalinzenstoof met champignons, zoete witte aardappel en wortel
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram belugalinzen
- 1 takje rozemarijn
- 160 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks ui
- 350 gram kastanjechampignons
- 400 gram zoete aardappel wit
- 200 gram wortel
- 20 gram sesamzaad geroosterd
- 1.5 pakje sojacuisine
- 1 bosje peterselie
- 2 el miso
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teentjes knoflook
- 0.5 tl chilivlokken
- 2 el sojasaus
- 2 el (balsamico)azijn
- 1 blokje (à 500 ml) groentebouillon
- 100 ml heet water
Recept stappen
- Spoel de linzen af en zet op in ruim water. Kneus de rozemarijn en voeg toe met een snuf zout en zwarte peper. Kook zachtjes in 30-35 minuten gaar. De kooktijd kan per oogstmoment en dus per zakje verschillen. Ze mogen nog wel een beetje een bite houden. Roer af en toe.
- Breng de rijst in een pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Verwarm een flinke klont vegan boter en/of olie in een afdekbare wok of stoofpan. Snipper de ui en fruit op middelhoog vuur tot deze licht begint te kleuren. Snij de champignons in plakjes en voeg toe. Laat zonder te roeren enkele minuten bruinen.
- Schil intussen de zoete aardappel en snij in kleine blokjes van max. 1 cm. Schil de wortel en snij in dunne halve maantjes. Bak beide mee met de (nu) gebruinde champignons en schep om. Hak de knoflook fijn. Voeg toe met het sesamzaad, chilivlokken, sojasaus en de (balsamico)azijn.
- Verkruimel het bouillonblokje eroverheen en voeg het water en de sojacuisine toe. Doe de deksel op de pan en laat ca. 10 minuten op laag vuur koken tot de wortel en de zoete aardappel gaar zijn.
- Haal het rozemarijntakje uit de pan. Giet de linzen af als ze gaar zijn en voeg bij de stoof. Roer op het einde de miso erdoorheen tot deze volledig is opgelost.
- Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn en roer ook door de stoof.
- Serveer de stoof met de rijst.