Romige baharat gehaktballetjes (lams-kalf) en spitskoolparten met amandelschaafsel en couscous
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks spitskool
- 30 gram amandelschaafsel
- 250 gram couscous
- 400 gram lams/kalfsgehakt baharat gekruid
- 1 stuks ui
- 400 gram oranje bataat
- 1 bosjes dille
- 200 gram yoghurt
In Huis
- olie en boter om te bakken
- olijfolie extra vierge
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
- Snij de spitskool in kwarten (laat de stronk zitten, zodat hij niet uit elkaar valt) en bestrooi met zout. Leg de kwarten en een flinke klont boter (ca. 25 gram p.p.) in een koekenpan (evt. in 2 pannen of in 2 keer bij 4p). Verwarm de pan en bak de spitskool ca. 2-3 minuten per snijkant. Leg de parten vervolgens in een ovenschaal en schenk de boter uit de pan erover. Bak 15-20 minuten in de oven.
- Rooster het amandelschaafsel zachtjes in een droog koekenpannetje tot ze kleurt. Hou apart.
- Doe de couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot 1 cm boven de korrels. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Draai balletjes ter grootte van een pingpongbal, 3 à 4 p.p.. Verwarm wat olie in de spitskool-koekenpan en bak langzaam bruin en gaar in ca. 10 minuten. Snipper de ui en bak mee.
- Schil en snij de bataat in kleine blokjes van 0,5 cm. Bak in wat olie in de (voor amandelschaafsel gebruikte) koekenpan, voeg 2 el (bij 4p) water toe, dek af en laat in ca. 5 minuten gaar smoren. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de dille fijn.
- Haal de balletjes uit de pan als ze gaar zijn en roer de yoghurt door het ui- mengsel. Warm even mee en leg de balletjes weer terug.
- Roer een goede scheut olijfolie extra vierge door de couscous. Meng de bataat en dille erdoor. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Serveer met de romige balletjes en geroosterde spitskool. Bestrooi met het amandelschaafsel.