Romige baharat gehaktballetjes (lams-kalf) en kruidige couscous met bloemkool en bataat
Lam, Kalf, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 300 gram oranje bataat
- 250 gram couscous
- 400 gram lams/kalfsgehakt baharat gekruid
- 1 stuks ui
- 1 bosje dille
- 200 ml yoghurt
In Huis
- olie om in te bakken
- 2 tl komijnpoeder
- olijfolie extra vierge
- kneepje citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
- Snij de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Schil en snij de bataat in kleine blokjes van 1 cm. Meng beide met olie, peper, zout en het komijnpoeder. Leg op een met bakpapier beklede pakplaat en bak 20-25 minuten in de oven.
- Doe de couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot 1 cm boven de korrels. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Draai balletjes ter grootte van een pingpongbal, 3 à 4 p.p.. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak langzaam bruin en gaar in ca. 10 minuten. Snipper de ui en bak mee.
- Hak de dille fijn.
- Haal de balletjes uit de pan als ze gaar zijn er roer de yoghurt door het ui- mengsel. Warm even mee en leg de balletjes weer terug.
- Roer een goede scheut olijfolie extra vierge door de couscous. Meng de dille en geroosterde groenten erdoor. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Serveer met de romige balletjes.