Roergebakken spruiten met aardappel en kalfsworst
Rund, Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Kalfsworst
- 600 g Spruiten
- 600 g Nicola aardappelen
- 2 stuk(s) Uien
- 120 g Spek
In Huis
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
- 2 el Olie
- 1 teentje(s) Knoflook
Recept stappen
- Zet een pan met water en zout op.
- Haal de kontjes en evt. mindere blaadjes van de spruiten en halveer de grotere exemplaren. Schil de aardappels en snij in ongeveer net zulke grote stukken als de halve spruiten. Kook de spruiten en aardappels beetgaar in ca. 10 minuten.
- Snipper de uien en hak de knoflook fijn.
- Verwarm 1 el olie in een wok en voeg de spekjes toe. Bak deze ongeveer 1 minuut en voeg dan de ui toe. Als de ui zacht is voeg je de knoflook toe. Zet het vuur zacht tot dat de spruiten en aardappels klaar zijn.
- Verwarm 1 el olie in een koekenpan en braad daarin de worsten mooi bruin. De worsten hoeven niet heel gaar, ze mogen ook rosé, afhankelijk van wat je lekker vindt.
- Als de aardappels beetgaar zijn, giet je de aardappels en spruiten af. Laat goed uitlekken en roerbak ze samen in de pan met spek en ui op hoog vuur tot dat de worsten klaar zijn. De spruiten en aardappels moeten wel een beetje kleur krijgen! Maak op smaak met peper en zout.
- Serveer de worsten met de aardappels en spruiten.