Roerbakschotel van lamsvlees met gember, limoen en paksoi
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g Lamsboutlapjes
- 400 g Paksoi
- 1 stuk(s) Rode ui
In Huis
- 4 el Honing
- 2 el Oestersaus
- 2 el Limoensap
- 2 cm Gember
- 3 teentje(s) Knoflook
- 50 ml Water
- 2 el Plantaardige olie
- 2 stuk(s) Lente-ui
- 300 g Witte rijst
Recept stappen
- Zet een pan op het vuur en kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en houd warm.
- Snij de paksoi in brede repen. Rasp de gember en pers de knoflook.
- Meng honing, oestersaus, limoensap, gember, knoflook en water.
- Verhit de olie in een wok en voeg het vlees toe. Laat 2 minuten bakken. Schep af en toe om.
- Voeg de paksoi toe en roerbak 1 minuut mee. Schenk het honingmengsel er bij en kook 3 minuten tot de saus een beetje dik wordt. Snij de lente-ui in ringetjes en roer er door.
- Serveer onmiddellijk met de warme rijst.