Roerbakschotel met gebakken tempe
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Uien
- 200 g Spitskool
- 2 stuk(s) Puntpaprika
- 200 g Portobello
In Huis
- 2 stengel(s) Bleekselderij
- 2 el Sojasaus
- 2 el Zonnebloemolie
- 1 tl Maizena
- 2 teentje(s) Knoflook in plakjes
- 1 tl Korianderpoeder
- 400 g Rijst
- 1 tl Komijnpoeder
- 200 g Tempe
Recept stappen
- Snij de tempe in stukjes van ca 1 1/2 cm. Snij de paprika en spitskool in reepjes. Snij de bleekselderij in kleine stukjes.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit de plantaardige in een grote koekenpan. Bak de stukjes tempe om en om goudgeel. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat zout. Zet apart.
- Roer de maizena los met het water en de sojasaus.
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Roerbak de ui 2 minuten en voeg dan de knoflook toe. Roerbak een ½ minuut.
- Voeg de spitskool toe en roerbak weer 1 minuut.
- Voeg de bleekselderij toe en roerbak nog een minuut.
- Voeg de paprika toe samen met de komijn en koriander.Schep even goed door.
- Schenk het maïzenamengsel door de groenten en laat nog 2 minuten al roerend doorgaren. Serveer de groenten met de warme rijst en strooi er de tempe over.