Roerbak van varkensreepjes met paksoi, paprika, lente ui en limoen
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Varkensfilet
- 300 g Rijst
- 2 el Geraspte gember
- 2 stuk(s) Rode puntpaprika
- 2 stuk(s) Lente-ui
- 2 stuk(s) Paksoi
- 2 el Limoensap
In Huis
- 3 Knoflook
- 3 el Oestersaus
- 3 el Honing
- om te bakken Plantaardige olie
Recept stappen
- Zet een pan water op voor de rijst. Kook in 20 minuten gaar.
- Rasp de gember en pers de knoflook in een bakje en voeg daar het limoensap en de oestersaus en de honing bij. Zet even weg.
- Dep het varkensvlees droog en snij in repen van ongeveer 1 cm. Doe in het schaaltje bij het oestersausmengsel en zet even 15 minuutjes weg. Snij het wit van de paksoi in maantjes van 1 cm en het blad in repen.
- Snij de paprika in de lengte doormidden en dan in halve maantjes van 1/2 cm.
- Snij de lente-uitjes in ringetjes en zet in een bakje op tafel.
- Als de rijst bijna klaar is, verhit je in een wok flink wat plantaardige olie - laat het goed heet worden. Haal de varkensreepjes uit de saus en bewaar de saus. Bak de varkensreepjes snel op hoog vuur een paar minuutjes rondom aan.
- Voeg de paprika toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg dan het wit van de paksoi toe, roerbak 1 minuutje. Voeg dan de woksaus toe en laat 3 minuutjes inkoken.
- Voeg dan het blad van de paksoi toe en laat slinken.
- Serveer direct met de rijst en garneer royaal met de lente-uitjes.