Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Roerbak van palmkool, roodlof en zoete aardappel met roggebroodcroutons en miso-dressing

Vegetarisch

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks witte zoete aardappels
  • 1 stuks spitskool
  • 100 gram palmkool
  • 1 stuks roodlof
  • 3 sneetjes rogge vloerbrood
  • 1 el miso-pasta

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl sesamolie
icon package

Recept stappen

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de spitskool en palmkool in fijne reepjes en de roodlof in dunne ringen. Snijd het roggebrood in kleine blokjes voor de croutons.
  2. een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de zoete aardappelblokjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en zacht zijn, ca. 10-12 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Haal uit de pan en zet apart.
  3. Verhit opnieuw een flinke scheut olie in dezelfde pan en bak de roggebroodblokjes tot ze knapperig zijn, breng op smaak met zout. Haal uit de pan en zet apart.
  4. Voeg nog wat olie toe aan de pan en roerbak de spitskool en palmkool 5-7 minuten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Voeg de roodlof en de gebakken zoete aardappel toe en bak nog 2 minuten mee, breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de miso-pasta, olijfolie, citroensap, honing, sojasaus en sesamolie in een kommetje tot een gladde dressing.
  6. Verdeel de roerbak van groenten over borden, besprenkel met de miso-dressing en garneer met de roggebroodcroutons voor een knapperige bite.