Roerbak noedels met gekruide schorseneren en shiitake
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g Schorseneren
- 2 bakje(s) Shiitake
In Huis
- 400 g Noedels
- 4 el Olie
- 4 tl Sesamzaad
- 4 stuk(s) Lente-ui
- 1 stuk(s) Rode peper
- 4 teentje(s) Knoflook
- 6 el Rijstazijn
- 3 el Suiker
- 6 el Sojasaus
- 1 el Sinaasappelrasp
- 1 stuk(s) Sinaasappel
- 2 el Sesamolie
Recept stappen
- Kook de noedels volgens gebruiksaanwijzing. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Maak een roerbaksaus. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en hak fijn. Hak de knoflook fijn. Meng knoflook en peper met rest van de ingrediënten. Roer tot de suiker is opgelost.
- Snijd de lente-ui in schuine ringetjes. Zet apart.
- Schil de schorseneren en snijd ze in lucifertjes. Verhit de plantaardige olie in een wok en roerbak de schorseneren tot ze een beetje zachter worden. Voeg de shiitake toe en roerbak kort mee.
- Giet de roerbaksaus er bij en laat even aan de kook komen.
- Doe de noedels er bij en roerbak tot ze weer warm zijn.
- Garneer met de sesamzaadjes en de lente-ui.
- Voor de roerbaksaus: 1 rode Spaanse peper of wat sambal oelek, 4 teentjes knoflook, 6 el rijstazijn, 3 el suiker, 6 el sojasaus, 1 el sinaasappelrasp, sap van 1 sinaasappel, 2 el sesamolie