Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Rode linzencurry met spinazie, Crisp(y) kikkererwten en pinda’s

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 17 WB VEGA VEGAN rode linzen curry spinazie basmatirijst yoghurt crispy kikkererwten pindas 12713

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1.5 pakje kikkererwten
  • 1 stuks gele ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram (ca.) wortel
  • 1 bakje gele curryspecerijen
  • 240 gram rode linzen
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram spinazie
  • 4 el yoghurt
  • 80 gram pinda's versgebrand ongezouten

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml kokend water
  • 0.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de waterkoker aan.
  2. Breng de rijst in een dubbele hoeveelheid water met wat zout aan de kook. Laat afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken.
  3. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Meng samen met een scheut olijfolie, paprikapoeder en zout en peper in een ovenschaal. Bak ca. 25 minuten tot ze krokant en goudbruin zijn. Hussel na ca. 15 minuten om.
  4. Verwarm olie in een afdekbare wok, snipper de ui en fruit zachtjes. Snij de bleekselderij in plakjes en bak mee. Voeg wat zout toe.
  5. Schil de wortel en snij in kleine blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Voeg samen met de curryspecerijen bij de ui en bak even mee.
  6. Voeg de linzen, de kokosmelk en het kokend water toe. Verkruimel het groentebouillonblokje erbij. Dek af en laat ca. 25 minuten zachtjes afgedekt pruttelen. Roer af en toe, want linzen koeken snel aan. Voeg indien nodig nog wat water toe.
  7. Roer de laatste 5 minuten de spinazie door de linzencurry en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de curry samen met de rijst, de crisp(y) kikkererwten, een lepeltje yoghurt en garneer met de pinda's.
  9. Goed om te weten: In het specerijenbakje (voor 2p) zit: 1tl mosterdzaad, 1tl korianderzaad, 1tl kurkumapoeder, 1tl gemberpoeder en 1/8tl chilipoeder. In het bakje voor 4p zit het dubbele.