Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Rode linzencurry met spinazie, crispy kikkererwten en pinda’s

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Rode linzen curry met spinazie, crispy kikkererwten en pinda’s  | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 200 gram peen
  • 1 bakje gele curry specerijen
  • 1 pot kikkererwten
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gram rode linzen
  • 300 gram basmatirijst
  • 300 gram spinazie
  • 6 el (soja)yoghurt
  • 100 gram pinda's

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 400 ml kokend water
  • 0.5 blokje (voor 500ml) groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de waterkoker aan.
  2. Verwarm olie in een afdekbare wok, snipper de ui en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe.
  3. Schil de peen en snij in kleine blokjes van 1cm. Hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook met de specerijen bij de ui en bak mee. Voeg de peen toe en roerbak even mee.
  4. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Meng samen met een scheut olijfolie, paprikapoeder en zout en peper in een ovenschaal. Bak ca. 25 minuten tot deze krokant en goudbruin zijn. Hussel de erwten na ca. 15 minuten om.
  5. Voeg de kokosmelk bij de peen. Voeg het kokende water toe, samen met de linzen. Verkruimel het bouillonblokje erbij. Dek af en breng aan de kook. Laat ca. 25 minuten zachtjes afgedekt pruttelen. Roer af en toe, want linzen koeken snel aan. Voeg indien nodig nog wat water toe.
  6. Zet de rijst op in een dubbele hoeveelheid gezouten water. Kook zachtjes in 10 minuten gaar en droog. Hou warm.
  7. Roer de laatste 5 minuten de spinazie door de linzencurry tot geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de curry samen met de rijst, de crunchy kikkererwten, een lepeltje (soja)yoghurt en garneer met de pinda’s.
  9. Goed om te weten: In het specerijenbakje (voor 4p) zit: 2 tl mosterdzaad, 2 tl korianderzaad, 2 tl kurkumapoeder, 2 tl gemberpoeder en ¼ tl chilipoeder. Voor 2p de helft.