Rode curry met witvis, Nieuw-Zeelandse spinazie (uit NL!), spitskool, lente-ui en korianderrijst
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 200 gram peen
- 1.5 pakje rode currypasta
- 600 gram spitskool
- 400 ml kokosmelk
- 1 stuks lente-ui
- 1 stuks limoen
- naar smaak koriander
- 300 gram Nieuw-Zeelandse spinazie (uit NL!)
- 400 gram witvisparures
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 150 ml water
Recept stappen
- NB. De witvisparures kunnen kabeljauw, schol, heek en heilbot bevatten. Vries de vis bij ontvangst in als je dit gerecht niet als eerste maakt, dan blijft de vis extra lekker.
- Breng de rijst met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.
- Schil en snij de peen in dunne halve maantjes. Verwarm olie in een afdekbare wok en fruit de currypasta een minuutje op zacht vuur. Voeg de peen toe en bak mee. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Snij de spitskool in reepjes, bak al omscheppend een paar minuten mee.
- Doe de kokosmelk en het water in de wok en dek af. Laat ca. 10 minuten pruttelen.
- Snij de lente-ui in ringetjes, snij de limoen in partjes, zet weg.
- Hak de koriander (incl. steeltjes) fijn en meng door de rijst als ze gaar is.
- Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai) van de Nieuw-Zeelandse spinazie, snij de dunnere stelen en het blad grof. Voeg bij de curry en laat slinken.
- Dep de vis droog met keukenpapier en kruid met zout en peper. Leg in de currysaus, dek af en laat zachtjes 3-4 minuten pruttelen tot de vis net gaar is.
- Breng de curry op smaak met limoensap, peper en zout. Garneer met de lente-ui en serveer met de visstukjes en korianderrijst.