Risotto van parelgort met pompoen, venkel, chilivlokjes en parmezaanse kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Pompoen
- 300 g Parelgort
- 2 stuk(s) Venkelknol
- 1 stuk(s) Ui
- 100 g Parmezaanse kaas
- 2 zakje(s) Veldsla
In Huis
- 1 tl Chilivlokjes
- 1 liter Kokend water
- 2 blokje(s) Groentebouillon
- klontje(s) Boter
- naar smaak Vinaigrette
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet een pannetje op met het water en het bouillonblokje en breng aan de kook.
- Snij de pompoen in parten en schil met een dunschiller. Snij in stukken.
- Halveer de venkel, verwijder het hart, snij in dunne plakken en snipper grof, zoals je met een ui zou doen. Snipper ook de ui.
- Doe de pompoen bij de kokende bouillon en laat gaar en zacht worden.
- Fruit intussen de ui en de venkel in een pan met dikke bodem. Voeg als de ui glazig is de gort toe en roerbak die mee tot ook die glazig is (pas op, niet laten verbranden!).Giet wat van de bouillon uit het pompoenpannetje bij de gort, draai het vuur zacht en laat de bouillon rustig opgenomen worden door de gort.
- Giet de pompoen af als die gaar is maar vang de bouillon op zodat je steeds een nieuw scheutje bouillon bij de gort kan gieten.
- Laat de gort met de deksel (schuin) op de pan 25 minuten gaar worden. Evt. kan je later nog wat bouillon toevoegen als er te weinig vocht is. Of haal de deksel van de pan als het te vochtig blijft.
- Pureer intussen de pompoen. Rasp de Parmezaanse kaas. Deze gaan straks door de gort.
- Maak een simpele vinaigrette van 3 delen olie, 1 deel wijnazijn, een beetje mosterd, suiker, zout en peper. Was de veldsla en meng met de vinaigrette.
- Roer als de gort net aan gaar is de pompoenpuree, de boter en een deel van de Parmezaanse kaas erdoor tot een smeuïg geheel. Roer op het laatst naar smaak de chilivlokjes erdoor.
- Serveer de risotto direct met de sla.
- <br>Let op: je hebt elders deze week ook venkel en pompoen nodig.<br>Let op: negeer de instructie op de verpakking, daar staat een uur kooktijd maar dat is echt niet nodig. Let op 2: de gort blijft (zelfs bij een uur kooktijd, een stevige bite houden i.t.t. risotto rijst.)