Risotto van Calasparra-rijst met rode biet en geitenkaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Rode biet
- 1 stuk(s) Rode ui
- 300 g Calasparra rijst
- 1 zakje(s) Rucola
- 3 el Muntblaadjes
- 150 g Dartelaar geitenkaas
In Huis
- 1200 ml Water
- 2 blokje(s) Groentebouillon
- om te bakken Olijfolie
- scheutje(s) Azijn
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Zet een pan met het water en de blokjes groentebouillon op.
- 2. Schil de rode bieten en rasp ze grof. Snipper de rode ui.
- 3. Doe de olijfolie om te bakken in een soeppan met dikke bodem. Fruit de rode ui zachtjes aan en voeg wanneer hij wat glazig is de rijst toe. Bak de rijst al roerend mee totdat de korrels een beetje doorzichtig worden. Zorg dat de korrels niet verbranden of bruin worden.
- 4. Roer dan de geraspte rode biet erdoor en voeg 3/4 van de groentebouillon erbij. Breng het geheel weer aan de kook en laat met de deksel (schuin) op de pan in ca. 20-25 minuten gaar worden. Voeg evt. nog wat groentebouillon erbij als het droog kookt of haal de deksel van de pan als het te vochtig blijft.
- 5. Was intussen de rucola. Hak de blaadjes munt grof. Rasp de geitenkaas.
- 6. Laat het vocht grotendeels uit de risotto koken en voeg de gehakte munt en 2/3 van de geitenkaas toe (bewaar de rest voor garnering). Laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout en een klein beetje azijn als tegenhanger van de zoete rode bieten.
- 7. Serveer de risotto op een bedje van rucola.
- <br>Let op: elders deze week heb je ook nog rode ui nodig.