Risotto porcini met spinazie, cherrytomaatjes en overjarige geitenkaas
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram risotto porcini
- 80 gram overjarige geitenkaas
- naar smaak rucola
- 2 stuks puntpaprika
- 400 gram cherrytomaatjes
- 200 gram spinazie
In Huis
- 800 ml water
- olie om te bakken
Recept stappen
- Kook het water m.b.v. een waterkoker.
- Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de risottorijst 1 minuut al omscheppend tot de korrels glazig zijn. Voeg een soeplepel heet water toe. Voeg steeds als het vocht is opgenomen weer wat water toe. De rijst moet bij elkaar ca. 15 min. koken. Het water hoeft niet op en de rijst mag nog een lichte bite hebben.
- Rasp de kaas. Zet de helft in een bakje op tafel. De rest gaat straks door de risotto. Zet ook wat rucola in een bakje op tafel.
- Snij de paprika in stukjes en bak in een koekenpan met olie. Halveer de cherrytomaatjes en voeg toe. Bak ca. 5 minuten.
- Meng als de rijst gaar is maar nog wel een beetje nattig de spinazie erdoor tot het is geslonken. Meng de andere helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper.
- Verdeel de risotto over de borden, daarover heen de paprika en tomaat. Garneer met de rucola en kaas.