Risotto met zomergroenten en overjarige kaas
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks witte ui
- 300 gram Blue Japonrijst
- 1 stuks rode puntpaprika
- 400 gram gekleurde tomaatjes
- 1 stuks courgette
- 120 gram geraspte overjarige kaas
- 1 zakje waterkers
In Huis
- 1 liter kokend water
- 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- olie om te bakken
- scheut of kneepje witte wijn of citroensap
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon voor.
- Verhit olie in een afdekbare wok of kookpan. Snipper de ui, fruit een paar minuten. Voeg wat zout toe.
- Voeg de rijst toe als de ui glazig is. Blus af met een kneepje citroensap of een restje witte wijn. Voeg de helft van de bouillon toe. Laat zachtjes koken en voeg eventueel extra bouillon toe als het droog dreigt te koken. De rijst heeft ca. 20 minuten nodig om gaar te worden. Ze mag nog wat vochtig blijven en de bouillon hoeft niet op.
- Snij de puntpaprika in dunne reepjes. Halveer de cherrytomaatjes. Leg samen in een ovenschaal. Besprenkel goed met olie, peper en zout. Bak ca. 10 minuten in de oven.
- Verwarm olie in een koekenpan. Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Wacht tot de pan goed heet is en bak de courgette blokjes ca. 5 minuten tot ze bruin en beetgaar zijn. Schud af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.
- Draai als de rijst gaar is, maar nog wel een beetje nattig, het vuur uit en roer de helft van de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Dek af en laat even staan.
- Verwijder alleen de dikkere stelen van de waterkers. Roer door de risotto en laat wat slinken. Schep de courgette er voorzichtig door en verdeel de paprika en tomaat eroverheen. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.