Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Risotto met zeekraal, venkel, courgette, ricotta en overjarige geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Risotto met zeekraal, venkel, courgette en vegan spread | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 1 stuks venkel
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks rode peper
  • 150 gram zeekraal
  • 100 gram overjarige geitenkaas
  • 1.5 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 2 el (!) ricotta
  • 0.5 stuks komkommer optioneel (zie tip)

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokje groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 1 stuks knoflook
  • 2 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Snipper de ui. Fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan.
  3. Hak de knoflook fijn. Voeg de rijst en knoflook toe, schep om en bak kort mee tot de rijst glazig is. Blus af met de witte wijnazijn.
  4. Laat verdampen en voeg ca. de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes tot de bouillon is opgenomen (schep af en toe om). Voeg nieuwe bouillon bij de rijst wanneer dat nodig is. De rijst heeft ongeveer 20 minuten nodig om gaar te worden. Ze mag nog wat vochtig blijven.
  5. Snij de venkel en courgette in stukjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak op stevig vuur een beetje bruin en gaar. Schep af en toe om. Snij de rode peper in halve ringetjes (laat naar smaak wel of niet de zaadjes zitten). Bak mee met de groenten.
  6. Spoel de zeekraal af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg bij de groenten en warm mee
  7. Rasp de geitenkaas. Rasp de citroenschil en pers het sap uit. Blus de groenten af met het citroensap.
  8. Draai het vuur van de risotto uit als de rijst gaar is, zorg dat ze nog een beetje nattig is. Roer de ricotta (2 el bij 4p) en de helft van de geraspte kaas erdoor. Schep vervolgens de venkel, courgette, zeekraal en citroenrasp erdoor. Bestrooi met zwarte peper, dek af het en laat 5 minuten rusten.
  9. Proef de risotto, breng op smaak met zout en/of citroensap. Serveer met de rest van de geitenkaas.
  10. Als het goed is heb je komkommer over. Dat is lekker fris hierbij met een beetje olie, azijn, peper en zout.