Risotto met Fryske kaas en venkel, roodlof, kastanjechampignons en peterselie
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 1 stuks venkel
- 300 gram Blue Japonrijst
- 400 gram kastanjechampignons
- 60 gram Âlde Fryske kaas
- 0.5 bosje peterselie
- 2 stronkjes roodlof
In Huis
- olie om te bakken
- 1000 ml water
- 2 blokjes (voor 500 ml) groentebouillon
- 2 el witte wijnazijn
- scheutje witte wijn (optioneel)
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gedroogde tijm
Recept stappen
- Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de ui en fruit. Voeg wat zout toe. Verwijder loof en onderkant van venkel en snij in dunne reepjes. Voeg bij de ui.
- Bereid de bouillon voor met behulp van waterkoker of Quooker (zie tip).
- Schep de rijst door de groenten als die glazig zijn. Blus af met de witte wijnazijn (of een scheutje witte wijn als je dat open hebt staan). Voeg bouillon toe tot de rijst onderstaat, dek af en laat zachtjes koken. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen bouillon toe en roer weer even om. De rijst heeft totaal ca. 15 min kooktijd nodig. De bouillon hoeft niet op.
- Snij de kastanjechampignons in kwarten. Verwarm olie in een koekenpan en bak de champignons op hoog vuur in ca. 5 min goudbruin. Pers de knoflook erboven en voeg de tijm toe. Schud stevig om en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
- Rasp de kaas met een fijne rasp.
- Hak de peterselie fijn.
- Verwijder indien gewenst het hart uit de roodlof en snij in reepjes.
- Roer als de rijst beetgaar is, de vegan geraspte kaas erdoor. Doe het vuur uit en schep de roodlof met de peterselie door de risotto. Breng op smaak met flink peper en serveer met de champignons.
- TIP: Vervang de groentebouillon voor paddenstoelenbouillon als je dat in huis hebt.