Risotto met venkel, dille, geitenkaas en cherrytomaatjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Red Sun sjalot
- 300 g Risottorijst
- 2 stuk(s) Venkel
- 3 el Dille
- 1 zakje(s) Gemengde sla
- 2 bakje(s) Gemengde cherrytomaatjes
- krop(pen) Radicchio
- 140 g Buche fraiche geitenkaas
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- 1 liter Water
- 2 blokje(s) Groentebouillon
- 2 el Olijfolie om te bakken
- naar smaak Vinaigrette
Recept stappen
- 1. Zet een pan met het water en de bouillonblokjes op. Snipper de sjalot, hak de knoflook fijn en snij de venkel in kleine stukjes.
- 2. Doe de olijfolie in een soeppan met dikke bodem. Fruit de sjalot, knoflook en venkel ca. 2 minuten aan. Voeg de rijst toe en bak al roerend mee totdat de korrels een beetje doorzichtig worden. Zorg dat de korrels niet verbranden of bruin worden! Voeg een soeplepel bouillon toe en laat deze op zacht vuur helemaal in de rijst trekken. Roer af en toe. Voeg steeds als de bouillon grotendeels is opgenomen een nieuwe lepel toe. De rijst moet in totaal 20-25 min zachtjes koken om gaar te worden.
- 3. Maak intussen de salade. Hak de dille fijn. Was de sla. Halveer de tomaatjes; voeg de helft ervan bij de salade. Voeg eventueel ook wat gesneden radicchio toe. Maak een simpele dressing van olie, azijn, zout en peper.
- 4. Voeg de laatste bouillon aan de rijst toe als dat nog nodig is. Laat het vocht er grotendeels uitkoken (maar laat het wel lekker smeuïg). Voeg de helft van de tomaatjes toe en laat heel even mee warmen.
- 5. Brokkel de geitenkaas over de rijst. Laat deze smelten en roer samen met de gehakte dille goed door de rijst heen. Meng de andere helft van de cherrytomaatjes met de gemengde sla en serveer bij de risotto.
- PS. De kapucijners waren helaas niet verkrijgbaar, dus hebben we er een venkelrisotto van gemaakt!
- <br>Tip: van overgebleven risotto kun je lekkere vega bitterballen maken.