Risotto met rode biet, koolrabi, munt en Greek White vegan feta
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 100 gram rode ui
- 200 gram koolrabi
- 600 gram rode bieten
- 300 gram Blue japonrijst
- 100 gram walnoten
- 2 el muntblaadjes
- 1 pakje Greek White vegan feta
In Huis
- 1 liter water
- 2 blokjes groentebouillon
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- scheut/kneep wijn of citroensap
- scheutje witte wijnazijn
Recept stappen
- NB. Weinig tijd? Vraag vast iemand om de bieten te raspen, dan kan je sneller aan tafel.
- Bereid de bouillon voor.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan of wok met dikke bodem. Fruit de ui zachtjes aan. Schil de koolrabi grondig en snij in kleine blokjes van 0.5 cm. Hak de knoflook fijn. Voeg beide toe en bak zachtjes mee.
- Schil de bieten en rasp ze met een grove rasp. Hou even apart.
- Doe de blue japonrijst bij de ui. Bak al roerend mee totdat de rijstkorrels een beetje doorzichtig worden.
- Blus af met een scheut wijn of kneep citroensap. Voeg de bietenrasp en 3/4de van de bouillon toe. Breng het geheel weer aan de kook en laat met de deksel (schuin) op de pan ca. 20 minuten pruttelen. Check af en toe of er nog wat bouillon bij moet. Of haal de deksel van de pan als het te vochtig blijft. De risotto vinden wij het lekkerst als hij nog wat smeuïg is en nog een beetje bite heeft.
- Rooster de walnootjes zachtjes in een droge koekenpan. Voeg, als ze beginnen te kleuren, een scheutje olie en wat zout toe. Laat een beetje afkoelen.
- Hak de muntblaadjes grof (zie tip).
- Brokkel de helft van de vegan feta over de risotto als hij gaar is. Laat smelten en roer er samen met de gehakte munt doorheen. Breng op smaak met zout, flink peper en een klein beetje (witte wijn)azijn als tegenhanger van de zoete biet. Verdeel de rest van de vegan feta erover en bestrooi met de walnootjes.
- Je houdt waarschijnlijk wat munt over, lekker om thee van te trekken.