Risotto met prei, venkel en kastanjechampignons
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 300 gram wortelpeterselie
- 2 stuks prei
- 2 stuks venkel
- 250 gram kastanjechampignons
- 0.5 pakje limabonen
In Huis
- 1000 ml water
- 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- olie om te bakken
- 2 tenen knoflook
- 2 tl gedroogde tijm
- 300 gram Blue Japonrijst
- scheutj witte wijn(azijn)
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor.
- Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit de ui zachtjes. Schil de wortelpeterselie en snij in blokjes van 1 cm, voeg toe. Hak de knoflook en voeg samen met de tijm toe. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak mee.
- Voeg de rijst toe en schep om tot het glazig is. Blus af met een scheut witte wijn(azijn). Voeg 3/4de van de bouillon toe. Dek af en zet het vuur zacht. De rijst heeft ca. 20 minuten nodig om gaar te worden. Voeg meer bouillon toe als het droog dreigt te koken.
- Verwijder het loof en kontje van de venkel en snij in hele dunne plakjes. Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en bak de venkel zo lang mogelijk zachtjes aan. Snij de champignons in vieren. Voeg bij de venkel en bak 3 minuten mee.
- Giet de bonen af. Roer de bonen, venkel en champignons op het laatst door de risotto. Warm nog even door en breng op smaak met zout en peper.