Risotto met prei, spitskool en gerookte zalm
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 1 stuks spitskool
- 1 stuks prei
- 1 bosje dragon
- 260 gram gerookte zalm
In Huis
- 3 blokjes (vis)bouillon
- 1500 ml kokend water
- 1.5 tl venkelzaad
- 300 gram risottorijst
- 250 ml witte wijn (of een scheutje witte wijn azijn)
- kneepje citroensap
- klontje boter
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor met de bouillonblokjes en het kokende water.
- Snipper de sjalot. Snij de spitkool in reepjes en de prei in ringen.
- Fruit de sjalot, spitskool, prei en het venkelzaad 5 minuten zacht tot de ui glazig ziet.
- Voeg de rijst toe en bak even mee. Blus vervolgens af met de witte wijn.
- Doe er vervolgens beetje bij beetje de bouillon bij. Roer regelmatig en voeg pas nieuwe bouillon toe als de rest is opgenomen door de rijst.
- Hak de dragon fijn en pluk de zalm uit elkaar met een vork.
- Herhaal dit tot de rijst al dente is en roer tenslotte de dragon en roomboter erdoor.
- Breng op smaak met een scheutje citroensap, peper en zout.
- Serveer de risotto met de gerookte zalm.