Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Risotto met prei, spitskool en gerookte zalm

Vis

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks sjalot
  • 1 stuks spitskool
  • 1 stuks prei
  • 1 bosje dragon
  • 260 gram gerookte zalm

In Huis

  • 3 blokjes (vis)bouillon
  • 1500 ml kokend water
  • 1.5 tl venkelzaad
  • 300 gram risottorijst
  • 250 ml witte wijn (of een scheutje witte wijn azijn)
  • kneepje citroensap
  • klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor met de bouillonblokjes en het kokende water.
  2. Snipper de sjalot. Snij de spitkool in reepjes en de prei in ringen.
  3. Fruit de sjalot, spitskool, prei en het venkelzaad 5 minuten zacht tot de ui glazig ziet.
  4. Voeg de rijst toe en bak even mee. Blus vervolgens af met de witte wijn.
  5. Doe er vervolgens beetje bij beetje de bouillon bij. Roer regelmatig en voeg pas nieuwe bouillon toe als de rest is opgenomen door de rijst.
  6. Hak de dragon fijn en pluk de zalm uit elkaar met een vork.
  7. Herhaal dit tot de rijst al dente is en roer tenslotte de dragon en roomboter erdoor.
  8. Breng op smaak met een scheutje citroensap, peper en zout.
  9. Serveer de risotto met de gerookte zalm.