Risotto met prei, geroosterde paprika en cherrytomaat
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks puntpaprika
- 400 gram cherrytomaatjes
- 1 stuks ui
- 2 stuks prei
- 300 gram Blue Japonrijst
- 80 gram overjarige geitenkaas
- naar smaak rucola
- 1 el dragonblaadjes
In Huis
- 1 liter water (voor de bouillon)
- 2 blokjes groentebouillon
- olie om te bakken
- optioneel droge witte wijn
- 1 klontje boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon voor.
- Snij de paprika in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes. Leg beide op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak 20-25 minuten in de oven. Schud halverwege om.
- Snipper de ui. Snij de prei in halve ringen en was goed. Fruit de ui en prei in een wok of braadpan in een beetje olie. Voeg als de ui zacht is de rijst toe. Schud om tot de korrels glazig zijn.
- Als je nog een restje witte wijn hebt (ca. 100 ml bij 4p), blus de rijst daar dan mee af. Laat verdampen en voeg een soeplepel bouillon toe. Laat zachtjes pruttelen en voeg steeds als het vocht is opgenomen weer wat bouillon toe. De rijst moet bij elkaar ca. 20-25 min. koken.
- Rasp de kaas. Zet de helft in een bakje op tafel. De rest gaat straks door de risotto. Zet ook wat rucola in een bakje op tafel. Hak de dragonblaadjes fijn.
- Meng als de rijst gaar is maar nog wel een beetje nattig, de dragon, een klontje boter en de andere helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de risotto over de borden, daaroverheen de paprika en tomaat. Garneer met wat rucola en kaas.