Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Risotto met prei, champignons, witte bonen en Italian aged

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Risotto met prei, champignons, witte bonen en Italian aged | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks rode ui
  • 2 stuks prei
  • 2 stengel bleekselderij
  • 300 gram blue japonrijst
  • 15 gram peterselie
  • 2 stuks baby romaine sla
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 1 pot witte bonen
  • 1 zakje Italian aged

In Huis

  • 1000 ml water
  • 2 blokjes (paddenstoelen)bouillon
  • olie om te bakken
  • 2 teen(tje) knoflook
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 el witte wijn(azijn)
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor. Gebruik een paddenstoelenblokje als je dat hebt, maar het kan ook prima met groentebouillon.
  2. Snij de ui in dunne halve ringen. Fruit zachtjes in olie in een afdekbare koekenpan of wok. Hak de knoflook fijn, voeg samen met de tijm bij de ui.
  3. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak mee. Snij de bleekselderij in dunne plakjes, bak even mee. Voeg de rijst toe en schud een paar keer om. Blus af met de witte wijnazijn. Voeg 3/4de van de bouillon toe. Dek af en zet het vuur zacht. De rijst heeft ca. 20 minuten nodig om gaar te worden. Voeg meer bouillon toe als het droog dreigt te koken. Ze mag nog wat vochtig blijven en de bouillon hoeft niet op.
  4. Hak de peterselie fijn (incl. steeltjes). Verwijder het kontje van de romaine sla en snij in reepjes.
  5. Snij de champignons in partjes. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng, als de risotto gaar is, de champignons, romaine sla (zie tip), witte bonen (incl. aanhangend vocht, daar zitten veel eiwitten in) en helft(!) van de Italian aged door de risotto. Warm nog even mee.
  7. Bestrooi de risotto met de peterselie en rest van de Italian aged en serveer.
  8. Je kan het slaatje ook als frisse toon naast de risotto eten als je dat lekkerder vindt. Maak dan even aan met een simpele vinaigrette.