Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Risotto met prei, champignons, witte bonen en Fryske kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 52 WB SNELLE VEGA VEGASNEL risotto prei champignons witte bonen fryske 0990

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks venkel
  • 300 gram Blue Japonrijst
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 0.5 bosje peterselie
  • 60 gram Fryske kaas
  • 2 stuks baby romaine sla
  • 1 pot witte bonen

In Huis

  • 1000 ml water
  • 2 blokje (voor 500 ml) (paddenstoelen)bouillon
  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl tijm (gedroogd)
  • 2 el witte wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon.
  2. Snij de ui in dunne halve ringen. Fruit zachtjes in olie in een afdekbare wok of hapjespan. Hak de knoflook fijn, voeg samen met de tijm bij de ui.
  3. Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen en bak mee. Verwijder de onderkant van de venkel. Halveer en snij in dunne plakjes. Bak mee. Voeg de rijst toe en schep een paar keer om. Blus af met de witte wijnazijn. Voeg 3/4e van de bouillon toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur in de rijst trekken. Roer af en toe. Voeg als de bouillon grotendeels is opgenomen wat extra bouillon toe. De rijst moet ca. 20 minuten zachtjes koken om gaar te worden. De bouillon hoeft niet op.
  4. Snij de champignons in partjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de champignons ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Rasp de kaas. Hou apart tot gebruik.
  6. Verwijder de onderkant van de romaine sla en snij in reepjes.
  7. Meng, als de risotto gaar is, de champignons, romaine sla (zie tip), witte bonen (incl. aanhangend vocht, daar zitten veel eiwitten in) en de helft(!) van de kaas door de risotto.Warm nog even mee.
  8. Bestrooi de risotto met de peterselie en de rest van de kaas en serveer.
  9. Tip: Je kan de sla ook als frisse toon naast de risotto eten als je dat lekkerder vindt. Maak dan even aan met wat olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout.