Risotto met prei, champignons, gekookt eitje en Reade Jutter kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 1 stuks prei
- 10 gram peterselie
- 150 gram Reade Jutter kaas
- 200 gram Nieuw Zeelandse spinazie
- 4 stuks eieren
- 500 gram kastanjechampignons
In Huis
- 1000 ml water
- 2 blokje (voor 500 ml) (paddenstoelen)bouillon
- olie en boter om te bakken
- 2 teen(tjes) knoflook
- 2 tl gedroogde tijm
- 300 gram risottorijst
- 2 el witte wijn(azijn)
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor. Gebruik een paddenstoelenblokje als je dat hebt, maar het kan ook prima met groentebouillon.
- Snij de sjalot in dunne halve ringen. Fruit zachtjes in een klont boter en wat olie in een afdekbare koekenpan of wok. Hak de knoflook fijn, voeg samen met de tijm bij de ui.
- Kerf de prei in de lengte in, spoel het zand ertussenuit en snij in ringen. Verwijder alleen het dikste deel van de stelen van de Nieuw Zeelandse spinazie (die zijn taai), snij de dunnere stelen en het bad grof. Voeg de prei en alleen de steeltjes van de spinazie toe en bak mee. Voeg de rijst toe en schudt een paar keer om. Blus af met een scheut witte wijn(azijn). Voeg 3/4de van de bouillon toe. Dek af en zet het vuur zacht. De rijst heeft ca. 20 minuten nodig om gaar te worden. Voeg meer bouillon toe als het droog dreigt te koken.
- Breng een pannetje water aan de kook voor de eieren. Kook, vanaf dat het water kookt 6-7 minuten voor een zacht ei, 7-8 minuten voor halfzacht ei en 9-10 minuten voor een hard ei. Halveer de eieren.
- Snij de champignons in partjes. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de peterselie fijn (incl. steeltjes). Rasp de Reade Jutter kaas.
- Meng, als de risotto gaar is, de champignons, het blad van de spinazie, helft van de geraspte kaas en een flinke scheut olijfolie extra vierge door de risotto. Laat even afgedekt staan met het vuur uit.
- Bestrooi de risotto met de peterselie en rest van de kaas. Serveer met het gekookte eitje.