Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Risotto met paprika, tomaatjes, crunchy kikkererwten en gemarineerde feta

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2025 18 WB VEGA VEGAN risotto paprika tomaat crunchy kikkererwt gemarineerde feta 20129

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks gele ui
  • 6 stengels bleekselderij
  • 1 stuks paprika
  • 300 gram blue japonrijst
  • 1.5 pakje kikkererwten
  • 350 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram feta
  • 1 bosje oregano
  • 75 gram rucola

In Huis

  • 2 blokjes (voor 500 ml) groentebouillon
  • 1000 ml kokend water
  • olie en boter om te bakken
  • 1 tl tijm (gedroogd)
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de waterkoker aan.
  2. Bereid de bouillon voor.
  3. Snij de ui in dunne halve ringen en fruit in olie en/of boter in een afdekbare wok of hapjespan. Snij de bleekselderij in dunne plakjes en voeg toe. Snij de paprika in blokjes. Bak een paar minuten mee. Voeg de tijm toe.
  4. Voeg de rijst toe en schep een paar keer om. Blus af met de witte wijnazijn. Voeg 3/4e van de bouillon toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur in de rijst trekken. Roer af en toe. Voeg als de bouillon grotendeels is opgenomen wat extra bouillon toe. De rijst moet 15-20 minuten zachtjes koken om gaar te worden. De bouillon hoeft niet op.
  5. Maak de crunchy kikkererwten (zie tip). Spoel de kikkererwten af en dep goed droog. Rooster de kikkererwten op middelhoog vuur in een droge (!) ruime koekenpan ca. 15 minuten. Schud af en toe om. Voeg – als de kikkererwten goudbruin en knapperig zijn - een scheut olie, het paprikapoeder en wat zout toe en bak nog kort(!) mee, zorg dat het paprikapoeder niet verbrandt. Laat afkoelen op een bord (evt. met keukenpapier) tot knapperig.
  6. Doe intussen de tomaatjes in een ovenschaal(tje), besprenkel met olie, peper en zout en rooster ca. 10 minuten in de oven.
  7. ‘Marineer’ de feta. Verkruimel de feta in een kommetje. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Voeg bij de feta. Voeg de olijfolie extra vierge, versgemalen peper en een kneepje citroensap toe en schep om.
  8. Schep de rucola door de risotto en serveer met de gemarineerde feta, geroosterde tomaatjes en de kikkererwtcrunch.
  9. Tip: Weinig tijd? Voeg de kikkererwten dan aan het einde direct bij de risotto zonder ze eerst te roosteren in de koekenpan.